Blid Yoga og GONGBAD

VI GENTAGER DENNE FORKÆLENDE STUND...

efterår 2023 og forår 2024

Vi ønsker at invitere dig til en forkælende og restituerende aftenstund. Glæd dig til tre timers forkælelse med fokus på at bringe ro i krop og sjæl. Vi starter med 1,5 timers blid Yoga på den lidt aktive måde. Holder en lille pause hvor der vil være the på kanden og lidt snacks. Derefter slutter vi af med et meditativt Gongbad.

Alle kan være med

DATO: 17. november 2023

 DATO: 12. april 2024

Underviser:
Ida Brieghel og Hanne Juelsgaard

Tid:
Fredag
kl 17.00 – 20.00

Pris: 
375,-kr
Betales ved tilmelding på MP 46 16 54

Tilmelding:
Hanne på 2843 1658 eller Ida på 2215 0310

Sted:
Ananda Yogaskolen i Silkeborg

Gongmeditation er en helt unik form for lydmeditation

Og kaldes også for et “gongbad”, fordi deltagerne “bades” i gongens lydbølger. Gongen frembringer lydbølger, der transcenderer vores krop og får kroppens celler til at vibrere. Gongmeditation bruges ofte som lydterapi til at løsne for spændinger og til at forløse traumer. For tiden forskes der enormt meget i lyd som behandlingsform. Blandt andet har et forskningsstudie ved den danske neurolog Peter Michael Nielsen vist at man kan behandle epilepsi, depression og kroniske smerter med baslyd, ligesom at der internationalt forskes i at bruge lydfrekvenser til at bekæmpe kræftceller og at man med succes kan behandle diverse former for kræft bl.a. prostatakræft, kræft i bugspytkirtlen, i nyrerne, blæren, mm.

Lydterapi er ikke nyt og har længe været brugt til at behandle en bred vifte af sundhedsmæssige forhold vedrørende både krop og sind. Udgangspunktet er forståelsen for at alle former for stof, herunder også kroppens celler, vibrerer ved forskellige frekvenser. Udfordringer som stress, depression og sygdom skaber uligevægt og gør, at vores celler i kroppen, i vævet, i organerne vibrerer ude af takt og optimal frekvens. Gongens lyde genetablerer kroppens optimale frekvenser og bruges i dag som terapi på hospitaler og på hospice til at smertelindre og i behandling mod depression og angst. Det er et eminent redskab til afspænding og behandling af stress og giver en følelse af velvære.

Under et gongbad ligger man typisk på en yogamåtte, så behageligt som muligt, evt. med tæpper, pøller, puder og øjenpude, så man kan slappe mest muligt af og tage imod lydbølgerne. Til at begynde med vil lyden være blød og efterhånden øges og varieres lydstyrken og rytmen løbende. Gongens lyd er helende, men den kan udfordre både krop og sind. Første gang jeg fik et gongbad oplevede jeg både at blive provokeret, irriteret og fascineret. Jeg fik voldsomt ondt i mit ene lår. Gongbadet føltes som at have varet i to minutter og samtidig i en evighed, som om jeg var væk og var vågen. Bagefter følte jeg mig transformeret og gik derfra med følelsen af, at jeg måtte have mere.

Glæd dig til gongens helbredende og helende lyd og giv slip.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.